Opnieuw beginnen (Chronische Pijn – Blog #12)

opnieuw beginnen chronische pijn blog 12

Ik ga opnieuw beginnen.

Ik ben een tijdje stil geweest.

Naar binnen gekeerd.

Maar ik ben weer terug.

Klaar voor een nieuw begin.

Want na vallen, sta je gewoon weer op!

Vallen

Ik schreef in mijn chronische pijn blog 10 al over een terugval. Dat was in mei, het is nu november. Die terugval was niet zo raar. De coronacrisis en intelligente lockdown waren de duidelijke oorzaak. Extra stress, angst en fulltime voor de kinderen zorgen. Geen tijd voor mezelf. Het lukte me nog om een blog ‘De rust keert terug‘ te schrijven en mijn studie NIMA A online marketing succesvol af te ronden. Toen was het even klaar.

Stilstaan

Ik wilde even stilstaan. Verwerken. Alles weer op orde krijgen. Het afronden van mijn studie maakte me trots, maar ook vermoeid. Ik had er veel spanning van gehad en er viel een last van mijn schouders toen het diploma binnen was. Die studie die ik rustig onder schooltijd zou doen, had ik opeens tijdens de lockdown moeten afmaken, met de kinderen thuis. Zo had ik dat niet gepland. Dus toen de studie klaar was stopte ik even met alles wat niet per se NU MOEST. Ik keerde naar binnen. Dat was fijn.

Zelfreflectie

Het was precies wat ik nodig had. Even alleen met mezelf bezig zijn. Geen blogs, geen online marketing, geen sportschool. En door de coronacrisis weinig sociale activiteiten. Ik vond dat wel even prima. Helaas hadden we na de herfstvakantie te maken met zieke juffen en weer een paar dagen de kinderen thuis. Maar dat is ook voorbij en nu is er ritme. En ik heb mijn gedachten weer helder.

Opnieuw beginnen

Het is nooit erg om opnieuw te beginnen. Opnieuw beginnen met bloggen, sporten, studeren. Een belangrijk onderdeel om mezelf te herpakken was het opnieuw starten met een miracle morning. Een ochtendroutine om goed aan de dag te beginnen. Ik ben daarmee gestart toen de wintertijd in ging. Ieder dag om 6.00 uur opstaan. Dan heb ik iedere dag in ieder geval één uur tijd voor mezelf. Om te schrijven in mijn dagboek, meditatie, koffie en yoga. Hoe ik mijn ochtend precies invul, daar komt binnenkort een aparte blog over.

Leren

Een heel belangrijk nieuw begin voor mij is ook het beter leren schrijven. Schrijven is mijn uitlaatklep. Ik heb het niet voor niets altijd heerlijk gevonden. Ik ben niet voor niets deze blog begonnen. Het enige dat ik nog miste was houvast. Een stok achter de deur, prikkeling. Dus die heb ik mezelf gegeven, in de vorm van de combinatiecursus schrijven bij de LOI. Het effect op mijn geestelijk welzijn is verbluffend. Het is heerlijk. Ook daarover binnenkort meer.

Het belangrijkste voor nu: ik ben weer begonnen.

Het geeft niet als je even vastloopt, je mag altijd opnieuw beginnen.

Zet hem op!

Meer lezen? Klik hieronder:

Chronische Pijn blog #11: De rust keert terug

Chronische Pijn blog #1: Pijnvrij worden, kan ik dat? Ik ga er voor!

Bekkenpijn: Mijn ervaring

Niks missen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Interesse in een miracle morning of een fijn dagboek? De boeken dat mij inspireerde vind je door te klikken op onderstaande link (aff.)

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief:

2 reacties op “Opnieuw beginnen (Chronische Pijn – Blog #12)”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *