MiracleMorning Schrijfmeeuw

Een Miracle Morning, kan ik dat?

Ochtendroutine van succesvolle mensen

Ik blog sinds kort zelf. De motivatie om dit te doen komt van twee dingen: Ik schrijf graag en ik lees graag blogs van andere mensen. Virtueel struinen door blogland en YouTube is voor mij inspirerend. 

Soms kom ik blogs of video’s tegen die me extra aanspreken. Zo ook de content van Liesbeth Besamusca. Ik vind haar energie inspirerend. Op haar YouTube kanaal en kwam ik een video tegen over het boek Miracle Morning van Hal Elrod. Hij beschrijft hierin zijn ochtendroutine en noemt deze life SAVERS. Een combinatie van de ochtendroutines van andere succesvolle mensen. Denk hierbij aan affirmaties en meditaties, maar ook beweging. Liesbeth Besamusca werd door hem geïnspireerd. Zij inspireert nu mij. Kan ik jou inspireren?

Het verhaal van de Miracle Morning

In haar video vertelt Liesbeth het verhaal van Hal Elrod. Hal maakt in zijn leven moeilijke momenten mee. Een zwaar ongeluk en een depressie. Na het ongeluk blijft hij heel positief door zijn vijf minuten regel. Na een tegenslag mag je vijf minuten vloeken, tieren en balen. Na die vijf minuten is het een kwestie van accepteren en doorgaan. Het is nutteloos om meer tijd en energie te verspillen aan de tegenslag. Het is wat het is. Hij heeft een positieve mindset en herstelt volledig. Ongelofelijk. Hal wordt ondernemer en het gaat hem voor de wind. De economische crisis brengt daar een einde aan en Hal belandt in een depressie. Dit keer lukt het hem niet om er zelf uit te komen. Hij vraagt een vriend om hulp en die geeft onverwacht advies: Ga hardlopen en luister naar een podcast die bijdraagt aan je persoonlijke ontwikkeling. Dit doet Hal met tegenzin, hij haat hardlopen. Het blijkt geweldig advies. Hij raakt geïnspireerd als hij tijdens het hardlopen luistert naar Jim Rohn. Hij krijgt zijn leven weer op de rit. Vervolgens onderzoekt hij hoe andere mensen werken aan zichzelf en hun persoonlijke ontwikkeling. Zijn bevindingen schrijft hij op in zijn boek ‘The Miracle Morning’.

6 gewoontes voor een magische ochtend

In haar video vertelt Liesbeth dat zij het boek gelezen heeft en het gaat proberen, de Miracle Morning. Zes gewoontes die je doet voor acht uur ’s morgens om je dag goed te beginnen. Ik vind dat heel dapper. Zou ik het ook kunnen? Ik ben in dubio. Ik geloof echt dat een goed ochtendritueel me heel goed kan doen. Tegelijkertijd vind ik het ook wel fijn om ’s morgens niet vroeger op te staan dan noodzakelijk. Liesbeth heeft de Miracle Morning geprobeerd en na 4 weken een video geplaatst waarin ze vertelt hoe zij het ervaart. Ik kijk de video en ben opgelucht, zij vindt het ook niet makkelijk. Ook doet ze het alleen doordeweeks. Als je iets wilt proberen hoeft het niet perfect. Dat is mijn grote valkuil, het altijd 100% te willen doen. Liesbeth is enthousiast en realistisch tegelijk, daar houd ik van.

Begin bij het begin

Stap voor stap. Ik wil weer te snel. Ik moet beginnen bij het begin. Ik wil mijn ochtendritueel al veranderen voor ik het boek gelezen heb. Zo typisch Marieke. Het al willen kunnen, voor ik het geleerd heb. Ik denk aan wat mijn moeder mij heeft verteld. Als kind wilde ik niet naar zwemles. Zij vroeg mij waarom niet. Het antwoord: “Ik kan niet zwemmen”. Ja, typisch Marieke. Ik leer graag, maar wil ook alles meteen kunnen. Nu ik volwassen ben, weet ik dat je juist gaat leren omdat je iets nog niet kan. En dat leren moet je stap voor stap aanpakken. Zo ook nu. Stap 1: Het boek lezen. Stap 2: Beslissen of en hoe ik mijn ochtendritueel ga veranderen. Stap 3: Een plan maken en volhouden. Spannend. En als ik het ga doen, ga ik daar vanzelfsprekend over bloggen.

Ben je ook geïnspireerd, lees het boek (aff.)

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief:

1 reactie op “Een Miracle Morning, kan ik dat?”

  1. Pingback: De situatie accepteren (Chronische Pijn - Blog #5) - Schrijfmeeuw

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *