Mijn eerste blog

Mijn eerste Blog

Nieuw en spannend

Hoe komt het toch dat nieuwe dingen zo spannend zijn? Ik wil deze blog al een tijd starten. Ik heb heel veel onderwerpen in mijn hoofd waar ik over wil schrijven. In gedachten heb ik al honderden verhalen geschreven. Maar nu dan echt. Opeens lijk ik ieder woord te willen ontleden. Klopt het wel? Staan er fouten? Loopt het lekker? Deze blog wordt voor mij een hele grote les in loslaten.

Een blog starten

Deze blog is mijn nieuwe hobby. Ik houd van schrijven, dat is altijd al zo geweest. Technisch gezien dus geen nieuwe hobby. Ik heb het alleen een tijd niet gedaan. Als klein meisje schreef ik verhalen over ‘Pien en de koe’. Ik voelde me zo trots als ik mijn verhaal had geprint. Ik maakte er een mooie tekening bij. Ja heel verrassend, van Pien en een koe. Erg out of the box. Ook hadden we nog printpapier met van die gaatjes aan de zijkant. Heerlijk vond ik het om die randjes er voorzichtig af te scheuren. Ik mocht mijn vers gedrukte verhaal natuurlijk niet beschadigen. Mooie herinneringen.

Dertig plus

Ik zit in een wat ingewikkelde fase van mijn leven. 30 plus. De dertigers herkennen het misschien. Schooldiploma in een vorig leven gehaald. Mijn studie lijkt al eeuwen geleden. Ik heb een baan, een auto, een huis, een man en twee prachtige kinderen. Alleen het beestje mist nog. Mijn man heeft geluk dat ik allergisch ben voor katten. En nu? Dit is waar ik 30 jaar naar toe heb gewerkt. Wat is nu mijn doel? Tja… genieten van mijn leven?! Oeps. Vergeten om dat te leren de afgelopen jaren! Kan iemand mij vertellen hoe dat moet? 

Nuttig willen zijn

Het klinkt zo makkelijk. Genieten voelt voor mij als nutteloos. Dat is het niet, maar zo voelt het. Het is onwennig en ongemakkelijk. Ik moet toch keihard werken om mijn doel te bereiken? Alle ballen in de lucht houden. Niet in de problemen komen? En dat is het probleem. Ik heb hard gewerkt. Ik ben waar ik wil zijn. Het is tijd om het rustiger aan te doen en te genieten van wat ik bereikt heb met het harde werk. Dingen doen omdat het kan, niet omdat het per se nuttig is. Zoals deze blog. Gewoon. omdat ik schrijven leuk vind. Ik geniet er van. En dat is dus goed. Het mag. Ik moet er gewoon nog even aan wennen. 

En eerlijk gezegd, dit typen voelt best nuttig. Dat viel best mee.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief:

1 reactie op “Mijn eerste blog”

  1. Pingback: Mijn inspiratie voor het starten met bloggen: Brene Brown - Schrijfmeeuw

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *