griepepidemie overslaan

Griepepidemie. Mag ik een beurt overslaan?

Het is februari. Er is een griepepidemie in Nederland. Mijn twee kinderen werden zondag ziek. Ze hebben vier dagen plat gelegen. Hoge koorts, pijn in het hele lijf. Overgeven en geen eetlust. En ik had geluk, mijn man ging precies zondag op wintersport. Over slechte timing gesproken. Zowel voor hem als voor mij niet fijn. Tegelijkertijd worden kinderen heel tam van griep. Ook hoefden ze niet te eten, en ik hoefde dus alleen voor mezelf te koken. Nu heel hard duimen dat ik zelf gespaard blijf.

Griepepidemie

Ik hoor meer mensen over de griep. In de familie, vrienden, op school. Er is geen ontkomen aan. Zolang het een gewone griep is en we weer beter worden, valt het wel mee. Geen corona virus alstublieft. Dat vind ik zo angstaanjagend. Zelf sta ik nog overeind. Ik snap alleen niet hoe. Ik ‘slaap’ al een paar nachten tussen twee spugende, hoestende en proestende griepbronnetjes in. Ik ga tegelijk met ze naar bed en eet me suf aan groenten en fruit. Please, spaar mij.

Griep en chronische pijn

Ik heb al elke dag pijn, ik vind dat ik de griep wel mag overslaan. Ik wil niet nog meer dagen plat. Ik wil niet nog meer pijnstilling slikken. Ik wil niet inleveren op mijn kracht en conditie, het opbouwen duurt al zo lang. Ik zou het heel eerlijk vinden als de griep mij even overslaat. 

Mijn lijf wacht af

Helaas ken ik mijn lijf heel goed. Het is een superster in het uitstellen van pijn en ziekte. Het voelt mijn hele leven al goed aan wanneer ik ziek kan zijn. Als kind werd ik heel vaak ziek in de vakantie. Na de toetsweek. Dan voelde mijn lijf, nu is er tijd voor. Ik vrees dat dit nu weer gaat gebeuren. Ik voel me ook sinds zondag al niet fit. Lichte hoofdpijn, beetje misselijk, moe. Maar, ik ben alleen thuis met twee zieke kinderen. Mijn lijf weet vast dat het nu nog niet kan. Grote kans dat mijn lijf wacht met ziek worden tot mijn man weer thuis is. 

Wachten op de griep?

Zaterdag wordt een spannende dag. Dan is er namelijk tijd. De kinderen hebben weekend en mijn man is dan weer thuis. Als mijn lijf ziek wilt worden, is dat het moment waar het op aan het wachten is. Duimen jullie mee dat de griep mij overslaat? Dan duim ik ook voor jullie.

Meer lezen? Klik hieronder:

Chronische Pijn? Lees dit boek!

Bezoek mijn pagina over bekkenpijn

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *