dagje uit kinderen

Geertje’s Hoeve, een leuk dagje uit met kinderen

Op de boerderij

Bijna alle kinderen vinden het heerlijk, een dagje op de boerderij! Mijn kinderen hebben genoten op Geertje’s Hoeve in Haarzuilens. Ik had al vaak over Geertje’s Hoeve gehoord, dus het was hoog tijd voor een bezoekje. Bij aankomst waren we meteen blij verrast, een groot parkeerterrein. Vereiste nummer 1 met kinderen, geen gedoe. Vanaf de parkeerplaats liepen we met onze kinderen van 5 en 3 jaar de boerderij op. De kinderen zagen direct de fietsjes staan en waren niet te houden.

Trekkerparkeerplaats

Een goed begin is het halve werk. Wanneer je het erf op loopt is links direct de trekkerparkeerplaats. Niet voor echte tractoren, maar allemaal speelgoed. Het hele erf staat vol met driewielers en traptrekkers voor de kinderen. De kinderen lekker fietsen terwijl de ouders rustig op een bankje zitten. Wat wil je nog meer?

Lammetjes melk geven

De trekkers waren leuk, maar onze kinderen zagen al snel het voerhok. Andere kinderen gaven flesjes melk aan de kleine geitjes. Dat wilden onze kinderen ook. We kochten een flesje melk voor ze. Ze vonden het voeren geweldig. Onze zoon van 3 jaar snapte het principe van een flesje nog niet helemaal. Hij hield het flesje netjes rechtop, met de speen naar boven. Die arme lammetjes kregen er zo geen melk uit. We probeerden hem te helpen, maar hij wilde het natuurlijk ‘zelluf doen’. Voordeel was dat hij voor een euro heel lang zoet was.

Geiten voeren

Na het lammetjes voeren gingen we door naar de grote stal, met grote geiten. Hier mochten de kinderen brokjes voeren aan de geiten. En de kinderen reageerden zoals gewoonlijk anders dan gedacht. Onze dochter van vijf durfde niet, onze zoon van drie kreeg er geen genoeg van. Stiekem vonden wij het ook leuk, je voelt je toch weer even kind als een geit uit je hand eet. Voor sommige dingen word je gelukkig nooit te oud.

De strobaan

Een waarschuwing is ook op zijn plek. Ouders die er niet tegen kunnen als hun kinderen vies worden, kunnen beter niet naar Geertje’s Hoeve gaan. Het is natuurlijk een boerenerf, dus vies worden is bijna een noodzakelijk kwaad. Om het extra bijzonder te maken voor de kinderen, is er ook speelhoek op strobalen! Echt geweldig! In mijn ogen voel je dan echt het boerenleven. Nadeel: een week na het bezoek vind ik nog stro in de laarzen. Maar ze hebben genoten.

Restaurant

Gelukkig is er naast veel speelplezier voor de kinderen ook een restaurant. Binnen staan tafels, maar ook buiten op het terras is het goed toeven als de zon schijnt. Op de menukaart staat voor ieder wat wils. Wil je een leuk dagje uit met kinderen, dan is de Geertje’s Hoeve een aanrader!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *